Gdje mi je auto? Google Maps od sada pamti lokaciju parkinga

Koliko vam se često dogodi da negdje parkirate automobil i onda ga kasnije ne možete pronaći? Od sada, preko Google Maps aplikacije na svom Android ili iOS uređaju, možete zabilježiti lokaciju svog automobila kako bi ga kasnije lakše pronašli.

Ako ste na Android uređaju, nakon što parkirate automobil, potrebno je otvoriti Google Maps aplikaciju i dodirnuti plavu točku koja predstavlja vašu lokaciju na mapi te odabrati Save your parking. Ako dodirnete kreiranu oznaku, pojavit će se druga kartica na kojoj možete postaviti podsjetnik za plaćanje parkinga, snimiti sliku parkirnog mjesta, napisati bilješke ili podijeliti lokaciju vašeg automobila.

Na iOS uređajima je proces još i jednostavniji. Ako vam je uređaj spojen s automobilom preko USBa ili Bluetootha, onda Google Maps iskorištava Apple Maps funkciju koja automatski označava lokaciju parkiranog automobila nakon što se automobil i uređaj odvoje. Korisnici iOS uređaja mogu naravno također manualno označiti lokaciju kao i Android korisnici.

Izvor: androidpolice, google play, apple

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *